Tekstfelt: Hjemmeside for forfatter og forlægger
Tekstfelt: Om baggrunden for bøgerne
Tekstfelt: Om Christian J.D. Dirksen

Min overordnede metode i Bjørnebandeserien er at ændre fremstillingen fra bog til bog så mine læsere ikke på forhånd kan gætte hvordan historien udvikler sig, eller hvad formålet er denne gang.

Jeg vil nødig kritiseres for at skrive mere af samme skuffe.

 

Alternativ proces: Forside
Alternativ proces: Udgivelser
Alternativ proces: Forfatteren

Hovedløst er den tredje roman i serien hvor handlingen denne gang udspiller sig i et sikkerhedspolitisk makro-miljø som bagtæppe for den fortsatte mikro-fortælling om medarbejderne på Station City, specielt hovedpersonerne Bjørn Bruhn og Vera Andersen og den stressende verden de arbejder i. Begge bliver stillet over for udfordringer på det private plan som får afgørende betydning for deres fremtid. Vera fortsætter således en psykisk rutsjebanetur som trækker tråde fra foregående og videre til efterfølgende romaner i serien.

Også i Hovedløst er det mit håb at give interessante personskildringer. Romanfigurerne er naturligvis fiktive, men for at skrive troværdigt er det nødvendigt at forstå dem ’indefra’ og kende deres svagheder såvel som styrker. En forfatter skal være lidt forelsket i sine personer, måske især de skæve og mislykkede typer.

Det som en lektør opfatter som unødvendige ’sidehistorier’ i sin forventning om en snorlige krimi, er for mig penselstrøg i portrætskildringer som er det mest spændende i en ’show, don’t tell’-fremstilling inden for rammen af skønlitterære romaner der som hele Bjørnebandeserien ligger et sted mellem spænding og kærlighed.

Se anmeldelse af bogen:

Cautious.dk link er p.t. brudt, i stedet henvises til Katjas anmeldelse på Goodreads.