Tekstfelt: Om Christian J.D. Dirksen
Tekstfelt: Om baggrunden for bøgerne
Tekstfelt: Hjemmeside for forfatter og forlægger
Alternativ proces: Forside
Alternativ proces: Udgivelser
Alternativ proces: Forfatteren

Der er en global kulturrevolution i gang omkring udgivelse af bøger. De traditionelle forlags position udfordres af moderne mikroforlag, medudgivere og selvudgivere. Aldrig før har det været så let at udgive en bog, og aldrig før har det været så svært.

Bibliotekerne har betroet det offentligt ejede aktieselskab Dansk BiblioteksCenter (DBC) ansvaret for at sortere hhv. frasortere blandt alle nye trykte bogudgivelser. Det er en stærk magtposition.

Kulturministeren har åbenbart valgt at lade DBC være undtaget fra forvaltningsloven, der ellers kunne sikre, at opgaven administreres juridisk og etisk forsvarligt. Uden dette regelsæt og uden kontrol eller ankeinstans hersker der en lovløshed i forvaltningen af dansk kulturpolitik, som DBC frit kan udnytte.

Denne bog giver et eksempel på DBCs lovovertrædelser ved at dokumentere overgreb mod en forfatter og viser samtidig, hvordan de kulturpolitiske autoriteter, som burde varetage, overvåge og beskytte dansk litteraturpolitik, totalt afstår fra at reagere, hvorved de svigter deres ansvar.

 

Det kan konstateres, at DBCs overgreb kun rammer udgivelse af trykte bøger, mens e-bøgerne forvaltes fuldstændig fair set i relation til lånerkredsen og forfatterkredsen. Alle ærligt mente e-bøger bliver principielt gjort synlige og tilgængelige for alle biblioteker via eReolen, og dermed bliver det låneren selv, som afgør, om der er interesse for at læse den pågældende udgivelse eller ej.

Se anmeldelsen på Bogvægten: